Prezentacja ryby technologia gastronomiczna

Pobierz

Ziołazamrożone(kilka sek.). Bez względu na to, czy prowadzisz budkę z fast-foodem, czy wykwintną restaurację z egzotycznym menu - warto pomyśleć o dobrej reklamie.. Materiał nauczania 8 4.1.2.. Łącznie 70 prezentacji obejmujących praktycznie cały materiał nauczania z przedmiotu zawierających od kilkunastu do prawie stu slajdów /ilustracje, wykresy z .Technologia mrożeniaIQF (Individual Quick Frozen) - szybkie mrożeniepojedynczych elementów- spryskanie ich ciekłymazotem.. nazywa najważniejsze składniki chemiczne mięsa ryb,Prezentacje multimedialne Power Point bardzo przydatne przy prowadzeniu zajęć lekcyjnych z przedmiotów: technologia gastronomiczna, technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w zasadniczej szkole zawodowej i w technikum.. 2.Towaroznawstwo-ściśle związane z technologią.Obejmuje wiadomości o .TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM - 3 BS - 06.04.2020 r. Drodzy uczniowie 3 BS .. Zastosowanie: mrożeniewarzyw, gotowych potraw, ciasta francuskiego.. Sprawdzian postępów 17 4.2.. Krystyna Flis.. Centrum Studiów Podyplomowych Akademii Finansów i Biznesu Vistula.. Potrawy z jaj smażonych 325 9.5.3.. Ryby śnięte to te, które pozbawiono życia wskutek uduszenia, a ryby zabite to ryby pozbawione życia w sposób mechaniczny.Technologia gastronomiczna I P4; 1P4 (Tech) Zdalne Lekcje Technologia gastronomiczna I P4..

Materiał nauczania 18 4 ...Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem: Cz. 3.

Wiadomości możesz uzupełnić z podręcznika Anny Kmiołek-Gizara "Sporządzanie potraw i napojów" część 2., strony: 103 -118.6 TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM CZ. 1.. Spis treści 5 6.3.. Potrawy z jaj gotowanych 322 9.5.2.. Wykorzystanie właściwości wiążących jaj 328 .KONSPEKT LEKCJI TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ Z TOWAROZNAWSTWEM .. Jeżeli szkoła nie otrzymała oferty, prosimy o kontakt: .Produkcja mleka: Odbiór i klasyfikacja surowca, Pomiar ilości, przechowywanie surowca, Odgazowywanie, Oczyszczanie mleka, Normalizacja, Homogenizacja, Obróbka .Prezentacja technologia gastronomiczna - ciasta drożdżowe.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Procesy technologiczne w produkcji potraw.. Pytania sprawdzające 15 4.1.3.. Gatunek ryby.. ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa .. Do promocji możesz wykorzystać tzw. artykuły prezentacyjne do gastronomii, czyli potykacze lub tabliczki informacyjne.Ryby wędzone są na ogół tłuste i ciężkostrawne.. Mogą być spożywane w stanie naturalnym lub przetworzone.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik część 2 technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz .. Ryby i owoce morza 201 6.1.. Budowa i skład chemiczny mięsa ryb 206.. RYBY I OWOCE MORZA Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im Spytka Lig ęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: • mgr in Ŝ. Krzysztof Matłosz •mgr Sabina Walat RZESZÓW 2005RYBY I OWOCE MORZA Owoce morza Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im Spytka Lig ęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: • mgr in Ŝ. Krzysztof Matłosz • mgr in Ŝ. Danuta Ławniczak • mgr in Ŝ. Sabina Walat RZESZÓW 20052. możecie również wykorzystać informacje z .1 Barbara Zielonka Anna Przesmycka TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Poradnik metodyczny dla nauczyciela 1..

Pełna prezentacja szkoły pojawi się po zatwierdzeniu oferty przedstawionej szkole.

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. Listki miętylub bazylii, nadajądo drinków,powoli .I Scenariusz zajęć z przedmiotu TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Temat bloku: Mąka i potrawy z mąki Temat dnia: Ciasto zarabiane na stolnicy - pierogowe.. Temat: Skład chemiczny i wartość odżywcza mięsa ryb Typ szkoły: technikum zawodowe Zawód: technik technologii żywienia Specjalność:żywienie zbiorowe Klasa: czwarta Planowany czas lekcji: godzina lekcyjna CELE LEKCJI: WIADOMOŚCI - uczeń:.. Ocena organoleptyczna produktu 8 4.1.1.. Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Technologia gastronomiczna • Klasa II • pliki użytkownika elmerr1 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • Technologia gastronomiczna Podział tusz zwierząt rzeźnych.doc, Technologia gastronomiczna Podroby.docDietetyka i technologia gastronomiczna z uprawnieniami.. Zastosowanie Zastosowanie jajjaj ww produkcjiprodukcji gastronomicznejgastronomicznej 322 9.5.1.. Przygotowanie surowców do sporządzania potraw, obróbka cieplna surowców i półproduktów 18 4.2.1..

Technologia gastronomiczna Kl ...Plik test ryby technologia gastronomiczna.zip na koncie użytkownika mikeybasha • Data dodania: 29 paź 2015.

W celu zapoznania się z materiałem nauczania załączam prezentację, w której znajdziecie informacje dotyczące poszczególnych gatunków ryb ( slajd 11-14) .. ( slajd 11-14) Ryby i owoce morza.. Temat lekcji: Rodzaje przypraw stosowanych w produkcji gastronomicznej.. Ćwiczenia 15 4.1.4.. Scyzoryk uniwersalny.. Bardziej szczegółowoDariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania Opracowanie publikacji : mgr inż.Przedmiot: technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Branżowa Szkoła I stopnia nr 4 Klasa: pierwsza Nauczyciel: Marzena Grylewicz Liczba godzin: 1 Dział programowy: Zioła i przyprawy stosowane w produkcji gastronomicznej.. Cel ogólny: General objectives:1.Technologia gastronomiczna-zajmuje się prawidłowym doborem środków żywnościowych,technikami i procesami stosowanymi przy produkcji potraw.Zajmuje się również zmianami fizykochemicznymi oraz biologicznymi zachodzącymi w surowcach podczas ich przetwarzaniach,oraz decydujących o wartości wyrobów kulinarnych.. Bardzo się cieszę z waszych wyników ze sprawdzianu z działu "desery".. 2 Projekt okładki: Joanna Plakiewicz Redakcja: Barbara Gers Redaktor prowadzący: Stanisław Grzybek Wydawnictwo REA s.j Warszawa, ul. Zapiszcie temat lekcji, nie zapominając o dzisiejszej dacie (O6.04.2020 r.)Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Dział nr 3. to: Charakterystyka procesu produkcyjnego..

Kolejowa 9/11 tel./fax: , , Wydawnictwo REA s.j., Warszawa 2006 ISBN Poradnik i wszystkie pomoce dydaktyczne są chronione prawem.Prezentacja technologia gastronomiczna - zakąski zimne i gorące.

podawania pokrajać polędwica Porcja potrawy powinna porcji potrawy powinna ważyć półmisku przyprawami przyprawy purée rybę ryby sandacz smażenia smażone smaży .prezentacja win i wódek, zbieranie zastawy stołowej, prezentacja potraw na półmiskach.. Jak wszystkie wędzonki, zawierają sporo sodu oraz składniki dymu wędzarniczego, które w dużych ilościach są szkodliwe dla zdrowia.. Zapoznaj się z treścią nauczania w pliku.. Czas zajęć: 45 minut Cel ogólny: - wzbogacenie uczniów w wiadomości o żywności i żywieniu Cele szczegółowe: - poznanie surowców i etapów produkcji ciasta pierogowego Cele operacyjne: - uczeń: - potrafi .gastronomicznego zakładu hotelarskiego Receptury gastronomiczne.. Na podstawie ww materiału napisz i prześlij na podany niżej adres: - czynności wykonywane przy serwowaniu zakąsek - dodatki do zakąsekRyby świeże są to ryby śnięte i ryby zabite, nadające się do spożycia, które nie zostały poddane utrwalaniu lub zostały utrwalone przez ochłodzenie; najczęściej stosuje się przesypywanie lodem.. Gotowanie w ciekłymazocie - cyro.. Przed nami kolejny dział "napoje zimne i gorące.. Podział i charakterystyka ryb 202 6.2..


wave

Komentarze

Brak komentarzy.
Regulamin | Kontakt